The 617 Squadron Netherlands Aircrew Memorial Foundation
Het  Air Forces Memorial, ook wel bekend als het Runnymede Memorial is gebouwd om de meer dan 20.000  mannen en vrouwen te herdenken die tijdens Tweede Wereld Oorlog in dienst van- of in samenwerking met de Royal Air Force van de Britse Commonwealth hun leven hebben verloren, en een onbekend graf hebben.
 
De locatie waar het gedenkteken is gebouwd is in 1949 gedoneerd aan de Imperial War Graves Commission door Sir Eugen en Lady Effie Millington-Drake, en ontworpen door de Engelse architekt Sir Edward  Maufe met beeldhouwwerken van Vernon Hill. Het ontwerp van het gedenkteken is een vierkante open galerij, met in het midden de Stone of Remembrance die ook het centrale punt is voor herdenkingen. Aan de noordzijde tegenover de ingang is een toren met aan beide zijde een gekromde vleugel. Boven de ingang van de toren zijn drie sculpturen te zien die Courage, Victory and Justice vertegenwoordigen.
 
De namen van de meer dan 20.000 vermiste Airmen and Airwomen zijn in de stenen muren van de galerijen gegraveerd en gerangschikt op jaar, land (Air Force), rang op naam.
Het Air Forces Memorial is onthuld op 17 oktober 1953 door Hare Majesteit Koningin Elizabeth II.
THEY DIED FOR FREEDOM
IN RAID AND SORTIE OVER
THE BRITISH ISLES AND
THE LANDS AND SEAS OF
NORTHERN AND WESTERN
EUROPE
WE WILL REMEMBER THEM
© 2018 - 2024   617 Sqn-namf
Het Runnymede Air Forces Memorial bevindt zich op Coopers Hill Lane tussen Windsor en Egham op ongeveer 6,5 km van Windsor en staat aangegeven als - Air Forces Memorial -.
Een openbare parkeerplaats is op loopafstand (200 meter) van het monument op Coopers Hill Lane.
Runnymede Air Forces Memorial